oogtraining informatie

Delen:

oogtraining of
visuele training informatie

Oogtraining of visuele training is een effectieve manier om tot je natuurlijke zicht te komen.

 

Natuurlijk zicht reikt verder dan alleen scherp zien. Verlang je beter zicht, verlang je uitgeruste ogen, verlang je comfortabel zicht, verlang je om zorg te dragen voor je ogen ook al hebben ze nu nog geen last van jou?

Hoe je ogen op een gezondere manier gebruiken?

Door te luisteren naar je ogen wat zij willen, geef je hen de gelegenheid om terug gezond te functioneren en te helen. Of het nu gaat over vermoeide ogen of reeds aangepaste ogen dat resulteert in bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, ouderdomsverziendheid of vertroebeling van de ooglens, verhoogde oogdruk,… je kan de wijsheid van het lichaam aanspreken voor je fantastisch zintuig:’ het zicht’. Wat komt, kan je zelf ongedaan maken. Je hebt er meer invloed op dan je denkt. Je kan je zicht stabiliseren of verbeteren. Je kan beter focussen, je concentratie verhoogt, inzicht in je leven krijgen.

Hoe lang duurt het eer ik echt resultaat ervaar met visuele training?

Die vraag krijg ik regelmatig.

Mijn ervaring is dat je gezichtsscherpte een organisch gegeven is. Het verbeteren van je zicht is dan ook iets waar je je bewust van wordt. Tijdens de visuele training ga je via bewuste actie je natuurlijke zicht herontdekken, totdat er een moment komt dat je ook onbewust opnieuw geniet van het zien. Ieder paar ogen is uniek en elke persoon reageert verschillend op oogtraining. Het effect en de resultaten van oogtraining is dan ook sterk afhankelijk van persoon tot persoon. De moed hebben om je eigen gezondheid in handen te nemen is een belangrijke factor. Ik begeleid je hier graag bij.

volkomen normaal

Wist je trouwens dat het volkomen normaal is dat gezonde ogen enkele dioptrieën(sterktes) gedurende de dag variëren? Ogen zijn als het ware barometers en weerspiegelen perfect hoe het met je op een bepaald ogenblik gaat. Je gemoedstoestand, stress, bepaalde situaties, je voeding, je levensstijl … Ze kunnen allemaal een impact op je zicht hebben.

oogtraining is dan ook een echte aanrader

Het loont zeker de moeite om na te gaan wat precies wazig of dubbel zien of andere oogproblemen bij je veroorzaakt. En tegelijkertijd – niet onbelangrijk! – ‘handvaten’ in handen te hebben die de gezondheid van je ogen en de gezichtsscherpte bevorderen zoals je kan leren in een oogtraining.

Het is zó belangrijk om preventief met je ogen aan de slag te gaan in deze tijd van veelvoudig computer gebruik,  je bouwt een buffer op die je kan aanspreken bij intensief gebruik van je zicht. Zo ook kan je onmiddellijk actie nemen als de waas, het dubbel zien of andere oogproblemen zich voordoen. Hoe sneller je handelt, hoe sneller je opnieuw kan genieten van een gezond zicht.

gewend raken aan bril

Eens je met een bril start, loop je het risico er heel snel aan te wennen… Met het gekende fenomeen dat je elk jaar een extra dioptrie verzamelt. Wat ergens logisch is want de oorzaak wordt niet aangepakt. En een bril leert je bovendien NIET wat je kan doen om je zicht te bevorderen. 

beter zien zonder bril

Hoe lang je al brilt, hoe sterk je brilglazen zijn, hoe gemotiveerd je bent, hoeveel tijd je er mee bezig kan zijn, hoe goed je de ‘handvaten’ kan integreren, of je je al dan niet laat begeleiden, … bepalen hoe snel je vooruit gaat.

Het goede nieuws

is dat je deze symptomen kan verlichten of volledig kan laten verdwijnen door visuele training.. Je zal merken dat je al snel positieve resultaten boekt! o.a een verbetering van het gezichtsvermogen, een betere concentratie en een verhoogd algemeen welbevinden.

Ogen zijn mijn passie. Ik neem jullie graag een stukje mee op ontdekkingstocht naar dit prachtige zintuig.

Schrijf je in voor een training of stel me gerust je vragen via de contact pagina.

Deel dit
artikel

Table of Contents

Account

Home
Aanbod
Inschrijven
Blog
Contact