Vooruitgang

Delen:

Verlag van iemand dat de groeps cursus heeft gevolgd

Dag Françoise,

In bijlage vind je de resultaten van mijn oogmeting in 2015. In 2017 had ik terug een oogmeting met dezelfde resultaten….

Mijn ont-moeting met mijn ogen, want dat is het voor mij een ont-moeten, vraagt wat tijd en ruimte… Om te beginnen was er héél wat weerstand aanwezig…. Door hier naar te kijken, leerde ik dat ik mijn ogen op een zachte, rustige manier heb welkom te heten, te leren omarmen, als een deel van mij ….. Kon ik deze keer mijn “valkuil” tijdig zien, om er voor 200% in te vliegen en helemaal in het “willen”, “moeten”, mijn hardheid te gaan …. en uiteindelijk te crashen in deze visuele training…… Ik heb mijn ogen/mijn lijf stapje voor stapje hun weg hierin te laten gaan….

De woorden: “Ik kan niet sneller gaan dan het traagste deel in mij het veilig genoeg vindt om te gaan…” worden mij door deze ervaringen weer in herinnering gebracht….

Ik zoek dus stapje voor stapje mijn weg in de oefeningen…. Het palmeren heb ik al elke dag gedaan, ook dit is wat zoeken en heeft vooral te maken met dit mezelf/mijn ogen te gunnen …. Het kleiner maken van de iris, doe ik sinds gisteren ook, maar wel heel zacht en niet verder of langer dan dat ik het als aangenaam, comfortabel ervaar… De oefening met de zwaaibal doe ik sinds gisteren ook, met veel aandacht voor de spanning in mijn lijf……. ik heb een grotere, zachte bal genomen wat het mij gemakkelijker maakt om niet vanuit angst/beangstigend maar vanuit liefde, wat meer open naar deze bal te kijken….

Vandaag heb ik de tekening van mijn oog hertekend en een eigen, abstracte tekening gemaakt van mijn ogen, die ik heb opgehangen en mij ondersteunen om mijn ogen, liefdevol, als deel van mij te ervaren…

Door mijn aandacht nu meer bij mijn ogen te brengen, ervaar ik ook hoe gespannen, vermoeid, geïrriteerd mijn ogen zijn….

Op het ooglapje ligt véél weerstand, dus die oefeningen heb ik tot nu toe nog niet gedaan…. Ik probeer dit morgen nog een keer…..

Het valt mij nu in dat ik dit ooglapje misschien kan proberen te vervangen door mijn hand, dat dit het voor mij misschien wat minder beangstigend maakt… of heeft het ooglapje een ander effect?

“Angst” is een belangrijk thema in mij……Het is een mooi geschenk aan mezelf dat ik door deze visuele training weer geconfronteerd word met andere facetten van angst in mij…. En mezelf hierdoor weer wat beter leer kennen…. en mezelf bevrijden….

Françoise, ik zoek hier mijn “langzamere” weg in zoals dit voor mij  veilig aanvoelt… Suggesties zijn echter altijd welkom…..

Tot woensdag….

Mijn warme groet,

Christel

mail 2

Dag Françoise,

De vorige dagen heb ik ontdekt dat ik vanuit Liefde voor mezelf met liefdevolle, zachte ogen naar de Liefde die er voor mij is in de buitenwereld mag kijken….. (ja, ik weet het, véél Liefde, maar deze zin geeft voor mij “waar” weer wat ik nu, met de visuele training, heb te doen/mag leren)……dat ik het met harde, angstige ogen kijken naar een harde, beangstigende buitenwereld heb leren te vervangen door “tederheid”, “Liefde”… en dit zowel voor het naar binnen als het naar buiten kijken…..

Even was er twijfel of ik de training nog wel verder zou zetten…omdat de “oefeningen” mij niet echt lijken te liggen…. Toch kan ik nu wel zien dat ik de triggers (de cadeautjes) die ik op deze avonden krijg nodig heb om mijn weg, mijn zoektocht hierin stapje voor stapje verder te ontdekken…. En dat de oefeningen, op dit moment, niet zozeer de oefeningen zijn die ik nu nodig heb…. Dat de “andere” oefeningen, die ik op dit moment nodig heb, er wel zijn….

Ik oefen regelmatig op het kijken met zachte, tedere ogen naar het zachte, tedere buiten mij… en naar mezelf, mijn binnenste … dit geeft ontspanning in mijn ogen ……en in gans mijn lichaam….

Het palmeren en de oefening met de zwaaibal, die ik wat hoger heb gehangen en stapje voor stapje laat zakken, doe ik wel…. en ik wandel in het bos met mijn hand op mijn neus……

Het loopt weer even helemaal anders dan verwacht… Ik ben dankbaar dat ik vanuit de veiligheid en ruimte die jij mij biedt mijn ogen op een andere manier mag leren kennen…. mijn ogen terug in hun “essentie” mag leren ervaren….

Ik “oefen” verder in het ontdekken van mijn “ogen Liefde”…..

Suggesties blijven steeds welkom….

Mijn liefdevolle, tedere groet,

Christel

mail 3

Dag Françoise,

Wooow, wat een (h)eerlijke ervaring gisteren in de les tijdens het palmeren… Achteraf was het mij héél duidelijk waarom ik toch in de les had te zijn….. Om deze zuivere vorm van “Liefde” te mogen ervaren…. Liefde voor mezelf…. Het was voor mij de eerste keer dat ik Liefde (voor mezelf) in deze vorm mocht gewaarworden….

Ik dank jou “wel” om alle cadeautjes die ik al mocht ontvangen door het volgen van jouw visuele training …. en ik ben reuze benieuwd naar de volgende lessen/weken….

Mijn “Liefde” groet,

Christel

Verlag van iemand dat de groeps cursus heeft gevolgd

Deel dit
artikel

Table of Contents

Account

Home
Aanbod
Inschrijven
Blog
Contact