waarom oogtraining? – oog zicht verbeteren

Delen:

Wist je dat het volkomen normaal is dat gezonde ogen enkele dioptrieën(sterktes) gedurende de dag variëren? Ogen zijn als het ware barometers en weerspiegelen perfect hoe het met je op een bepaald ogenblik gaat. Je gemoedstoestand, stress, bepaalde situaties, je voeding, je levensstijl … Ze kunnen allemaal een impact op je zicht hebben.

Bril wenning

Eens je met een bril start, loop je het risico er heel snel aan te wennen… Met het gekende fenomeen dat je elk jaar een extra dioptrie(sterkte) verzamelt. Wat ergens logisch is want de oorzaak wordt niet aangepakt. En een bril leert je bovendien NIET wat je kan doen om je zicht te bevorderen. 

Mijn ervaring is dat je gezichtsscherpte een organisch gegeven is. Het verbeteren van je zicht is dan ook iets waar je je bewust van wordt.

oogtraining of visuele training

Tijdens de visuele training ga je via bewuste actie je natuurlijke zicht herontdekken, totdat er een moment komt dat je ook onbewust opnieuw geniet van het zien.

 

Het loont zeker de moeite om na te gaan wat de oorzaak is van wazig, dubbel zien of andere oogproblemen. En tegelijkertijd – niet onbelangrijk! – ‘kennis’ in handen te hebben die de gezondheid van je ogen en de gezichtsscherpte bevorderen zoals je kan leren in een oogtraining.

 

Ieder paar ogen is uniek en elke persoon reageert verschillend op oogtraining. Het effect en de resultaten van oogtraining is dan ook sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Het idee hebben om je eigen gezondheid in handen te nemen is een belangrijke factor.

 

Het is zó belangrijk om preventief met je ogen aan de slag te gaan in deze tijd van veelvoudig computer gebruik,  je bouwt een buffer op die je kan aanspreken bij intensief gebruik van je zicht.

onderneem actie voor een gezonder zicht

Ik neem je dan ook gedurende 6 weken mee om je ogen te leren kennen, je kijkpatroon, de manier waarop je waarneemt, de emotie achter de ogen, enz…

 

Zo ook kan je onmiddellijk actie nemen als de waas, het dubbel zien of andere oogproblemen zich voordoen. Hoe sneller je handelt, hoe sneller je opnieuw kan genieten van een gezond zicht.

 

Deel dit
artikel

Table of Contents

Account

Home
Aanbod
Inschrijven
Blog
Contact